Close-up Portret Met Ringflitser

29/01/2013 door Jose

In een eerdere blogpost over close-up portretfotografie werd al de tip gegeven om een krappere uitsnede te maken als je een model fotografeert. De onderstaande foto is daar een uitstekend voorbeeld van. Het hele gezicht staat wel op deze foto, maar een deel van het haar valt eraf. Uiteindelijk is het hele beeld gevuld waardoor er ook geen ruimte meer is voor andere afleidende elementen.

 

Close-up met Ringflitser

Deze foto is gemaakt met een macro objectief. Portretfotografie is in principe met verschillende soorten objectieven te doen. Vaak wordt er ook met een telezoomobjectief zoals een 70-200mm gewerkt. Voor de verlichting is bij deze foto gebruik gemaakt van een ringflitser.

Zoals je hierboven kunt zien hoeft een portretfoto niet altijd in kleur te zijn. Een foto omzetten naar zwart-wit kan ook een schitterend resultaat opleveren en soms werkt dat zelfs nog beter!

Wil je graag meer leren over portretfotografie? Volg dan eens een cursus portretfotografie zodat je alles te weten komt over de camera instellingen, belichting, verschillende soorten licht en veel praktische portretfotografie tips.

Laat een reactie achter